Plant een vaste plant of siergras

Plant een vaste plant of siergras

Plant vaste planten of siergrassen

Stappenplan

 1. Zorg ervoor dat de grond waarin u de vaste planten of siergrassen gaat planten goed los is gemaakt, tot zeker 50 cm diepte. Alleen de bovengrond frezen of omwoelen in onvoldoende.
 2. Zet de planten uit in het perk op de plek waar ze dienen te staan. Let hierbij op de voorgeschreven plantafstanden, dit kan verschillen per soort.
 3. Verwijder vervolgens de plastic potjes door de pot eerst aan de zijkanten samen te drukken en de plant er vervolgens voorzichtig uit te trekken, zonder dat de aarde van het wortelgestel valt.
  NB. Indien de kluit droog aanvoelt is het raadzaam deze eerst een moment te dompelen in een emmer gevuld met water, voordat de plant in de grond geplant wordt.
 4. Maak met een spade een plantgat ter grootte van de kluit.
 5. Plaats vervolgens de vaste plant of het siergras in het gat en schuif de vrijgekomen grond aan tot aan de bovenzijde van de kluit. De plant dient dus zeker niet dieper te staan dan dat deze voorheen in de pot gestaan heeft.
 6. Druk de grond stevig aan met de handen.
 7. Na het planten dienen de planten direct goed bewaterd te worden, zodat de grond goed aansluit aan de kluit.


Nazorg 

 • Water geven: De vaste planten of het siergras is in het begin nog niet goed geworteld op de nieuwe standplaats. Zorg er dus voor dat de planten het eerste seizoen niet uitdrogen. Controleer hiervoor regelmatig of de grond bij de planten voldoende vochtig is. Na het planten een ruime watergift geven, zodat de grond goed aansluit. Zodra de plant bloeit of in blad komt dient u met regelmaat, afhankelijk van de gevallen neerslag, de plant extra water te geven.
 • Onkruid: Houd de plek rondom de planten onkruidvrij. Ze onttrekken vocht en voeding van de grond, zodat de planten misschien een tekort hebben.
 • Snoei: Voor het beste resultaat snoeit u de planten, indien nodig, op de aangegeven manier en periode.
Lijst
Totaal € 0,00
Lijst
Totaal € 0,00

Dit is je bestellijst

Voeg de gewenste artikelen toe en start je bestelling.

Help, ik heb niet gevonden wat ik zocht...

Familienaam Omschrijving
Verwijder product aanvraag

Specialist in sortiment

Contact gegevens

Den Mulder Boomteelt BV

Sevenumseweg 4

5971 NL Grubbenvorst / Venlo, Nederland

info@denmulderboomteelt.com

Zakelijk

 • KvK 55428142
 • BTW NL818288620B01
 • IBAN NL35RABO 0127412417
 • BIC RABONL2U

Particulier

 • IBAN NL11KNAB 0257076867
 • BIC KNABNL2H

Openingstijden

Onze medewerkers hebben zeker tijd om u goed te helpen als u vooraf een afspraak maakt via pieterjoosten@denmulderboomteelt.com of +31 (0)6 13 46 78 39.

 • Maandag t/m vrijdag: 8.30 tot 16.30 uur
 • Zaterdag (november, maart en april): 8.30 tot 12.30 uur

Kwekerijboek

Download ons digitale kwekerijboek voor op uw PC of smartphone. Hiermee kunt u naar onze percelen navigeren met Google Maps en onze gewassen lokaliseren.

Den Mulder Boomteelt op sociale media